Otkup numizmatike

Kakve numizmatičke i falerističke predmete kupujemo?

Kupujemo sve vrste numizmatičkih predmeta: kovanice (uključujući zlatnike i srebrnjake), novčanice i bonove, medalje i žetone bez obzira na vrednost i količinu.

Otkupljujemo takođe sve vrste odlikovanja: vojne ordene i medalje, vojne oznake (metalne i platnene), civilne ordene i medalje, vatrogasna odlikovanja i oznake, razne plakete i slične predmete, bez obzira na vrednost i na količinu.

Kovanice i novčanice bez numizmatičke vrednosti

Neke kovanice i novčanice nemaju nažalost numizmatičku vrednost, kao šta su npr. većina novčanica i kovanica jugoslovenskih dinara. Neke kovanice i novčanice nalaze se na tržištu u velikim količinama i njihova numizmatička vrednost je minimalna. Uprkos tome, mi uvek gledamo da izvučemo maksimum za naše klijente kako bi svi na kraju mogli da budu zadovoljni.

Otkup zlatnika i srebrnjaka

Kod otkupa zlatnika i srebrnjaka ne plaćamo samo cenu metala, nego i numizmatičku vrednost. Ako zlatnik i srebrnjak nema numizmatičke vrednosti, plaćamo cenu metala više nego u otkupu zlata i srebra.

Odlikovanja male vrednosti

Osim numizmatike male vrednosti i neka odlikovanja su takva. Tako su u svoje vreme neka odlikovanja deljena „šakom i kapom“, npr. medalje za razne godišnjice u JNA i sl. Takva su odlikovanja veoma česta i nemaju neku značajnu tržišnu vrednost. Računamo da sve uvek ima nekakvu vrednost koja može da se unovči. Kod ovakvih predmeta mi posmatramo kolekcionarsku vrednost i ne plaćamo samo vrednost metala, nego plaćamo više od toga.

Kako se određuje cena numizmatike?

U numizmatici je jako važan kvalitet (stanje, očuvanost). Šta je neki primerak bolje očuvan, to je i vrednost veća. Isto tako, kovanice i novčanice koje su izrađene u malo primeraka bolje prolaze na tržištu. Starost nije presudni kriterijum kod određivanja vrednosti.

Kako se određuje cena odlikovanja?

Kod odlikovanja je važan kvalitet i kompletnost odlikovanja. Šta je pojedini primerak bolje očuvan, to je i veća cena. Šta je manje odlikovanja neke vrste dodeljeno nagrađenima, to više vrede. Ako odlikovanje ima kutiju i uverenje ili diplomu, time je i otkupna vrednost veća.

Kontakt za otkup numizmatike

Kod nas je isplata odmah u gotovini, bez čekanja i komplikacija. Za sva pitanja javite se na Kontakt.

Otkupljujemo sve ovo na području Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.